Billedkunst

På Billedkunst på Engelsholm Højskole arbejder vi værkstedsorienteret med kunsten. Billedkunst på Engelsholm Højskole arbejder i 3 veludstyrede atelierer: Malersal, serigrafi og grafik. Vores mål er at styrke dit personlige billedmæssige udtryk og formsprog.

Billedkunst undervisningen består af oplæg med udgangspunkt i kunsthistorien, opgaver, diskussion og dialog samt personlig vejledning. Udfordringen ligger i at åbne sig og bryde med konventionelle måder at tænke og handle på indenfor billedkunsten. Vi har fælles billedgennemgang, hvor vi diskuterer værkerne og kommer med konstruktiv kritik.
Mange forskellige teknikker gennemgås indenfor maleri og grafik: farvelære, komposition, maleteknik, tegning, serigrafi og fototryk m.m.

Arbejdsformen er ofte projektorienteret og mange forskellige teknikker og udtryk er i spil på samme tid. Undervisningen tager udgangspunkt i niveau og ambition: Skal dit forløb på billedkunstlinien være akademiforberedende? Skal det munde ud i en ansøgning til censurerede udstillinger? Eller skal forløbet fungere som udvikling af en personlig passion? Sammensætningen af deltagerne giver gensidig inspiration og en fantastisk dynamik.

Tegning

Alle visuelle har én gang om ugen faget Tegning. Dette indeholder idéudvikling, tre-dimensionel formgivning og klassisk tegnelære bl.a. croquis efter levende (nøgen-) model.

 
 

ENGELSHOLM SLOT  ·  ENGELSHOLM HØJSKOLE  ·  Engelsholmvej 6  ·  7182 Bredsten  ·  Danmark  ·  +45 75 88 35 55 (8-15 på hverdage)  ·  engelsholm(at)engelsholm.dk